Vi smaker på vårens ville vekster

Foto: Ola Vestre

Praktisk info

Dato: 08.05.25

Tidspunkt: 18:00 - 22:00

Adresse: Syverudveien 104, 1433 Ås, Norge

Forening: Follo sopp- og nyttevekstforeningen

Region: Akershus

Antall ledige plasser: 15

Pris fra: Gratis

Ledere

Anne-Mali Sæther

annemalisaet@hotmail.com

Bestill / Meld på

De fleste vekster er spiselige.

De fleste vekster er spiselige, og noen vanlige spisevekster vi kan finne nå på våren er alm (almenøttene), skvallerkål, karve, vinterkarse, løkurt,  spisslønn (lønneblomstene), gjetertaske, engkarse, fiol og strutseving.

Turledere er nyttevekstkyndige Morten Thauland og  Anne-Mali Sæther fra Follo sopp- og nyttevekstforening.

På bildet ser du strutseving (Matteuccia struthiopteris), som mange anser for å være en delikatesse. Forslag på hvordan den kan tilberedes finner du i denne lenken:
https://www.matprat.no/oppskrifter/kos/strutseving-med-hvitlok-og-sesam/?google=amp

Det blir en lett tur. Kle deg etter været og ta med saks, kniv, plastposer og kurv. På slutten av turen blir det utstilling av spisevekstene vi har funnet og litt matlaging med vekstene.

Oppmøtedetaljer

Oppmøte ved parkeringsplassen ved Årrungen Rostadion