Vi smaker på vårens ville vekster

Praktisk info
Dato: 08.05.25
Tidspunkt: 18:00 - 22:00
Adresse: Syverudveien 104, 1433 Ås, Norge
Forening: Follo sopp- og nyttevekstforeningen
Region: Akershus
Antall ledige plasser: 15
Pris fra: Gratis
Bestill / Meld på
De fleste vekster er spiselige.
De fleste vekster er spiselige, og noen vanlige spisevekster vi kan finne nå på våren er alm (almenøttene), skvallerkål, karve, vinterkarse, løkurt, spisslønn (lønneblomstene), gjetertaske, engkarse, fiol og strutseving.
Turledere er nyttevekstkyndige Morten Thauland og Anne-Mali Sæther fra Follo sopp- og nyttevekstforening.
På bildet ser du strutseving (Matteuccia struthiopteris), som mange anser for å være en delikatesse. Forslag på hvordan den kan tilberedes finner du i denne lenken:
https://www.matprat.no/oppskrifter/kos/strutseving-med-hvitlok-og-sesam/?google=amp
Det blir en lett tur. Kle deg etter været og ta med saks, kniv, plastposer og kurv. På slutten av turen blir det utstilling av spisevekstene vi har funnet og litt matlaging med vekstene.
Oppmøtedetaljer
Oppmøte ved parkeringsplassen ved Årrungen Rostadion
